Ingrediënten:

– 250 gram gepelde amandelen of amandelmeel
– 250 gram poedersuiker
– 1 eiwit
– rasp van een halve citroen
– 1 theelepel oranjebloesemwater of rozenwater

De poedersuiker zeven in een grote schaal. Heb je geen gepelde amandelen dan moet je ze eerst een minuutje wellen in kokend water, hierdoor komt het velletje los en kan gemakkelijk verwijderd worden.

Daarna worden de amandelen samen met de poedersuiker gemalen. Heb je geen goede molen dan kun je gebruik maken van kant-en-klaar amandelmeel en wordt de poedersuiker hierdoor gemengd.
Als alternatief voor poedersuiker kun je honing gebruiken.

Voeg dan het eiwit en de citroenrasp toe. Het mengsel goed kneden, in huishoudfolie wikkelen en een nachtje in de koelkast laten staan. Hierna kan het verwerkt worden.

Om de marsepein te kleuren kun je gebruik maken van cacaopoeder (bruin), saffraan of kurkuma (geel), matchathee (groen), bosbessen (paars) en bietensap (rose of rood).

 

Gepubliceerd op: 29-12-2017