Ingrediënten:

  • 200 gr amandelmeel
  • 75 gr Steviala Frost
  • 2 à 3 el water

Benodigdheden:

  • mengkom
  • snijplank
  • deegroller
  • 2 latjes van 1 cm dik

Bereiding:
Doe het amandelmeel samen met de Steviala in een kom en roer ze door elkaar. Zorg dat er geen klontjes in zitten. Voeg daarna beetje bij beetje het water en eventueel een smaakmaker toe. Blijf het mengsel kneden. Controleer regelmatig op consistentie, als je er een stevige bal van kunt maken is de marsepein klaar.
Wikkel het in plasticfolie en laat het minimaal een dag, maar liever langer, rusten op kamertemperatuur.

Volgende dag:
Om de marsepein tot een platte plak uit te rollen, leg je de 2 latjes aan beide kanten op een snijplank. Doe een beetje Steviala Frost op de snijplank en de deegroller, dan kleeft de marsepein niet zo.

Leg de marsepein op de snijplank tussen de latjes en druk het een beetje plat, rol er daarna overheen met de deegroller. Zorg dat de deegroller over de latjes rolt, hierdoor krijg je een egale plak van 1 cm dik.

Hierna kun je figuurtjes uitsteken of balletjes maken, welke je kunt dompelen in gesmolten chocolade.

Gepubliceerd op: 7 oktober 2020