nat geworden telefoonIs je telefoon nat geworden door wat voor oorzaak dan ook en is hij niet waterbestendig, doe dan het volgende:

Zet je telefoon direct uit !!!
Niet eerst proberen of hij het nog doet want dan heb je zeker een probleem. Het water veroorzaakt kortsluiting en dan is je telefoon echt kapot. Haal voorzichtig de accu eruit en alle kaartjes, als eerste de SIM en daarna de SD kaart. Niet teveel met de telefoon schudden want dan verspreid het water zich verder naar alle hoekjes en gaatjes en dat moet je zien te voorkomen. Hou hem met de openingen naar beneden en droog alles af met een handdoek.
Je kunt daarna de stofzuiger gebruiken om het water eruit te zuigen, hou hem wel op een afstandje. Dus niet te dicht bij de telefoon, vanwege de statische elektriciteit en gebruik géén föhn, want die blaast het water verder naar binnen en de warmte tast de elektronica aan.
Leg hem hierna op een paar lagen keukenpapier en laat hem minimaal 48 uur drogen, langer is nog beter. Vaak wordt aangeraden om hem in een bak met rijst te doen, maar er zijn ook berichten dat dit niet helpt.
Check daarna of je geen water meer ziet zitten en plaats de accu terug. Start hij niet op dan is de accu kapot. Leg dan de telefoon aan het oplaadsnoer, doet ie het weer dan heb je geluk gehad en kun je de kaartjes weer terugplaatsen. Je hebt dan alleen een nieuwe accu nodig.

Gepubliceerd op: 13 november 2019