Mijn printer deed de laatste tijd zo raar. Soms deed hij het goed, maar af en toe bleven er stroken ongeprint en na een tijdje waren alle printjes heel erg rood. Eerst alle schoonmaakprogramma’s gedraaid, maar daar was het probleem niet mee opgelost, hoewel de testprint er prachtig uitkwam, bleef het probleem bestaan. Tijd voor een nieuwe? Op internet gezocht naar een andere printer die dezelfde cartridges gebruikt (want ik had net nieuwe besteld) en gevonden. De prijs viel ook nog wel mee.

Toch eerst maar eens gegoogled om te kijken of er aan het probleem nog te doen was. Vond een artikel over het schoonmaken van de printkop want deze zou wel eens verstopt kunnen zijn. Ook op Youtube gezocht naar “printkop verwijderen”.

Eerst alle cartridges verwijderd. Vergeet niet om een paar weggooi handschoenen aan te doen. Na heel goed bestudeerd te hebben hoe ik de printkop eruit zou kunnen halen, lukte dit wonderwel. Heb hem in een klein laagje warm water gezet en ja hoor de inkt loste netjes op. Na een paar keer het water ververst te hebben kwamen er geen inktresten meer tevoorschijn. De boel voorzichtig afgedroogd en een tijdje laten staan. Het printblok weer teruggeplaatst en de printer aangezet. Wel moet hierna de printkop opnieuw uitgelijnd worden.

Wist je dat het beter is om een printer aan te laten staan.
Iedere keer als je hem aan of uitzet, wordt er een klein schoonmaakprogramma uitgevoerd en dat vreet inkt.
Nu zul je denken dat is niet goed voor het energieverbruik, maar een printer gaat automatisch na een tijdje uit en als je hem dan weer aanzet gaat hij niet het hele schoonmaakprogramma uitvoeren. Heb het uitgeprobeerd en het klopt.

gepubliceerd op 8-2-2018