Het idee voor een Syrisch Pop-up restaurant kwam van een vriendin van één van de bestuursleden van Het Kursusprojekt Loosdrecht, die in Oss al eens in een Syrisch pop-up restaurant gegeten had. Het idee om Syrische inwoners van Wijdemeren meer in contact te brengen met hun nieuwe landgenoten werd met enthousiasme begroet.

Het Kursusprojekt Loosdrecht www.kploosdrecht.nl heeft toen besloten het concept te omarmen en hun zalen en vrijwilligers ter beschikking te stellen om gedurende 5 avonden (26 oktober, 16 en 30 november 2018, 11 en 25 januari 2019) zo’n heerlijke dineravond te organiseren.

De menukaart zag er uiteraard exotisch uit en gerechten zoals Ozi, Taboulé, Baba Ghanouge of Linzensoep zie je niet snel staan op de menu’s van de overigens voortreffelijke restaurants in Wijdemeren. Toch waren deze overheerlijke hapjes te proeven in het restaurant “Souq”. Gezien de grootte van de keuken was er wel een vast 3-gangen menu met weinig variaties voor de avond en natuurlijk werd ook met vegetarische bezoekers rekening gehouden.
Ik heb op 11 en 25 januari mee mogen helpen en ook de diverse gerechten gegeten. Het smaakte allemaal voortreffelijk. En wat hebben de dames en heren ontzettend veel werk verricht. Per avond zijn ze twee dagen bezig geweest met voorbereiden en koken en niet te vergeten de enorme afwas naderhand. Alle avonden waren volgeboekt met zo’n 35 personen per avond.
Iedereen heeft geweldig genoten.

gepubliceerd op 6-2-2019