Hierbij een recept om de ouderwetse ijscups te maken die zo heerlijk smelten in je mond. De onderstaande hoeveelheden zijn voor ongeveer 14 stuks. Wil je meer verdubbel dan de ingrediënten.

Ingrediënten:

  • 100 gram chocolade (wit, melk, puur of extra puur)
  • 50 gram kokosolie

Benodigdheden:

  • grote pan
  • steelpan
  • bonbonvorm
  • spatel

Doe kokend water in de grote pan. Breek de chocolade in stukjes en doe ze samen met de kokosolie in de steelpan. Hou de steelpan in het hete water en roer totdat alles gesmolten is. Haal de steelpan uit het water en roer nog even een minuutje door. Giet dan het mengel in de vormpjes en laat het geheel afkoelen. Daarna minimaal een uur in de koelkast zetten om uit te harden.

Pas wel op, want ze smelten meteen in je hand. Eigenlijk heb je van die bruine papiertjes nodig, maar die heb ik nog niet kunnen vinden.

Gepubliceerd op: 22 januari 2020