Het klinkt zo eenvoudig, maar er zitten toch wel wat haken en ogen aan vast. Vooral als je je boodschappen thuisbezorgd wil hebben, omdat je (tijdelijk) zelf niet naar de winkels kunt.
Je moet je eerst registreren. Oké, dat is begrijpelijk. Dan ga je de producten uitzoeken die je nodig hebt. Is even werk, maar goed je moet er iets voor over hebben. Wil je de bestelling afronden en betalen, komt er ineens de melding dat je voor een minimum bedrag tussen de 40 en 70 euro moet bestellen. En dat is op dat moment veel te veel. Zeker als je een paar keer in de week verse producten wilt hebben.
Een ander probleem wat zich soms voordoet: je hebt eerst je postcode gecheckt of ze überhaupt wel op jouw adres bezorgen. Is dat in orde dan blijkt bij het afronden van de bestelling dat de bezorgoptie voor jouw postcode niet aanwezig is en dat je alleen je boodschappen op kunt halen. Dat is heel frustrerend. Zo heb ik mij bij verschillende supermarkten online geregistreerd om er uiteindelijk achter te komen dat het om de één of andere reden toch niet ging. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de bezorgkosten, want die zijn ook niet echt goedkoop.
Uiteindelijk bij de Jumbo een bestelling gedaan omdat ze op korte termijn konden bezorgen en aanbiedingen hebben waarbij je geen bezorgkosten hoeft te betalen. Alles is keurig bezorgd.

gepubliceerd op 2-11-2017