Ingrediënten:
– 1 selderijknol
– 500 gram geschrapte worteltjes
– 1 stronk bleekselderij
– 2 kleine pastinaken (grotere/oudere exemplaren hebben een vezelige en onsmakelijke kern)
– 350 gram boeren soepgroenten
– 30 gram bladselderij
– 30 gram peterselie
– 20 gram bieslook
– 3 el vegetarische tuinkruidenbouillon
– 3 liter water

Bereiding:
Schil de selderijknol en snij hem in grove stukken. Snij de onderkant van de bleekselderij af, was de stengels en snij ze in stukken. Snij de worteltjes in stukken. Snij de bovenkant van de pastinaak ruim af. Schil ze dun met een dunschiller (de meeste voedingsstoffen én de meeste smaak bevinden zich vlak onder de schil) en snij ze in stukken. Verwijder de stelen van het selderijblad en de peterselie, goed wassen en fijnsnijden. Bieslook wassen en fijnsnijden. Neem een grote pan (minimaal 5 liter). Doe de kruiden, groenten, bouillon en water erin. Breng aan de kook en laat het daarna zachtjes doorkoken tot de groenten beetgaar zijn. Daarna wel eerst even proeven en eventueel nog een beetje bouillon of water toevoegen. Wat overblijft kan ingevroren worden.

gepubliceerd op 27-6-2018