UITNODIGING

nederlandse genealogische vereniging

UITNODIGING: BEGINNERSDAG GENEALOGIE

LOCATIE: INFORMATIECENTRUM NGV, KOSTERIJLAND 3, 3981 AJ BUNNIK

DATUM: 9 NOVEMBER 2019 11:00 TOT 15:00

TOEGANG: ZOWEL LEDEN ALS NIET-LEDEN NA AANMELDING BIJ:

voorzitter-utr@ngv.nl

LUNCHPAUZE: DE DEELNEMERS WORDT DOOR ONS EEN BROODJESLUNCH (met KOFFIE, THEE, MELK EN KARNEMELK) AANGEBODEN (BIJ AAMELDING GRAAG AANGEVEN INDIEN HIERVAN GEEN GEBRUIK GEMAAKT WORDT)

De goed bekeken TV serie “Verborgen Verleden” waarin de stamboom van inmiddels vele bekende Nederlanders werd uitgeplozen leverde interessante en soms heel onverwachte uitkomsten op. Veel mensen krijgen daardoor interesse voor het in kaart brengen van hun eigen voorouders, maar zitten vaak met vragen hoe dit het beste aan te pakken.

De Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV) is een landelijke vereniging. Uitsluitend vrijwilligers zijn daarin rondom genealogie oftewel stamboomonderzoek actief. In de bijna 75 jarige bestaan is in de vereniging veel informatie en ook unieke documentatie verzameld. Deze kennis is gebundeld in het Informatiecentrum van de NGV in Bunnik. Met de activiteit en de vrijwilligers is de NGV in staat haar leden (en mensen die dat willen worden) ondersteuning te bieden bij hun onderzoek. Leden ontvangen het verenigingsblad met informatie en hebben toegang tot de website. Afdelingen organiseren bijeenkomsten en excursies, en worden, afhankelijk van de behoefte, activiteiten verzorgd. Zoals een computermiddag, spreekuren, cursussen, lezingen en dergelijke.

Om een lang verhaal kort te maken: we organiseren op 9 november 2019 voor mensen in de regio Utrecht, Amersfoort en omgeving, Gooiland en Amsterdam en omgeving een beginnersdag in Bunnik. Dus een introductie om de deelnemers te informeren waar Abraham de genealogische mosterd kan halen om met het eigen stamboomonderzoek te starten. Voor mensen die kort lid zijn en voor mensen die meer willen weten over het maken van je eigen stamboom.

Het programma omvat de introductie in de genealogie door een ervaren genealoog die op jonge leeftijd startte en graag zijn kennis en ervaringen deelt met beginners. Daarnaast wordt aandacht geschonken aan de meest gebruikte computer programma’s door twee door de wol geverfde deskundigen op dit gebied en last but not least: “wat heeft de NGV te bieden”.

Organisatoren: NGV afdelingen Amersfoort en omgeving (Peter Dijs), Amsterdam en omgeving (Paul Moreau) Gooiland (Anne Schley) en Utrecht (Casper de Jong).

Voor vragen en aanmeldingen: voorzitter-utr@ngv.nl Telefoon: 030-2205749

Geef bij uw aanmelding op als u geen gebruik wilt maken van de broodjeslunch die wij aanbieden. Aanmeldingen worden behandeld in volgorde van binnenkomst. U ontvangt na aanmelding een bevestiging met het programma.